Slide
Specialisaties

Dry needling Heiloo

Heeft u last van stijve spieren en gewrichten, klachten van de nek, schouder, arm of lage rugpijn? Dan kan dry needling zinvol zijn! Maar wat houdt dry needling precies in? Wij leggen het u graag uit.

Specialisatie

Wat is dry needling?

Dry needling is een behandelmethode waarbij de fysiotherapeut door middel van een speciale techniek de spieren aanprikt met een ‘droge’ naald. De spieren raken op deze manier snel en langdurig ontspannen, waardoor u minder pijn ervaart. Gedurende de dry needling behandeling wordt gebruik gemaakt van één naald waarmee kortdurend bewegingen worden gemaakt binnen de spier om de zogenaamde ‘triggerpoints’ aan te prikken. Het inbrengen van de naald wordt door de meeste mensen als vrijwel gevoelloos ervaren. Toch kan het voorkomen dat het voelt als een lichte shock, maar ook deze shock wordt niet als pijnlijk ervaren.

Dry Needling

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een kleine verkramping in de spiervezel die niet alleen pijn in de spier veroorzaakt, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Iedereen heeft triggerpoints in hun lichaam. Pas wanneer deze ‘actief’ worden, veroorzaken deze pijnklachten. Er is niet één oorzaak te noemen van een actieve triggerpoint, maar de meest voorkomende oorzaken zijn stress, overbelasting, trauma of andere blessures.

Dry Needling

Hoe uiten triggerpoints zich?

Wanneer een triggerpoint wordt geactiveerd, kan dit op verschillende manieren geuit worden zoals:

  • pijn en/of stijfheid in een spier

  • verminderde beweeglijkheid van gewrichten

  • verkortingen van spieren

  • verminderde kracht in de spieren

  • veranderd beweegpatroon door middel van pijn

  • tintelingen en/of uitstraling van de pijn in armen en benen

  • hoofdpijn en/of duizeligheid

Kom langs

Maak een afspraak

In de praktijk van FysioXpert is fysiotherapeut Roy van Soest gespecialiseerd in dry needling. Hij staat u graag te woord wanneer u vragen heeft. Wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op.

Neem contact op