Zoals we weten heeft het coronavirus een grote impact op de conditie en longen van personen die besmet raken. Veel ex-coronapatiënten lopen na hun besmetting nog tegen klachten aan. Vooral de coronapatiënten die op de intensive-care hebben gelegen ervaren langdurige klachten. Maar ook coronapatiënten die niet in het ziekenhuis terecht zijn gekomen kunnen lange tijd last houden van klachten. Fysiotherapie kan u helpen na een bestemming met het coronavirus.

Fysiotherapie na besmetting coronavirus

Voorkomende corona klachten

Wanneer u besmet bent geweest met het coronavirus is het nog niet vanzelfsprekend dat u na de bestemming direct klachtenvrij bent. Veel ex-coronapatiënten lopen tegen vermoeidheid aan, ervaren een lagere belastbaarheid, spierkrachtverlies, hebben ademhalingsklachten en cognitieve klachten. Herkent u deze klachten en heeft u er veel last van? FysioXpert helpt u daar graag mee.

Wat kunnen wij voor u doen?

Bij FysioXpert helpen wij u graag bij het verminderen van uw klachten door middel van een persoonlijk trainingsprogramma, afgestemd op uw doelen en mogelijkheden. Het doel is om uw belastbaarheid te vergroten doordat we uw spierkracht, conditie en coördinatie versterken en verbeteren. Tijdens het trainingsprogramma houden wij uw hartslag en saturatie (zuurstofgehalte in het bloed) nauwlettend in de gaten.

Wordt fysiotherapie na corona vergoed?

De vergoeding vindt plaats vanuit de basisverzekering als de huisarts of medische specialist vaststelt dat fysiotherapeutische zorg nodig is. Na uw doorverwijzing moet de 1behandelsessie binnen 1 maand plaatsvinden. Ook moet u mee willen werken aan een effectonderzoek om vergoeding vanuit de basisverzekering te krijgen.

Fysiotherapie na corona door FysioXpert

Bent u besmet geweest met het coronavirus en wilt u meer informatie over een fysiotherapiebehandeling voor uw aanhoudende klachten? Neem dan contact op met onze praktijk. Wij informeren u graag over de behandelmogelijkheden en de vergoedingsmogelijkheden. Bel naar 072-5333271.

Neem contact op