Wanneer u last heeft van knieklachten, wilt u hier zo snel mogelijk van af. Helaas komen knieklachten veel voor, in verschillende vormen. Het kan uw dagelijkse beweging flink beperken. Laat u daarom informeren over de mogelijkheden van fysiotherapie bij knieklachten. FysioXpert in Heiloo staat voor u klaar met een behandelplan op maat. 

Neem contact op
Bel direct
knieklachten

Oorzaak knieklachten

Knieklachten kunnen veroorzaakt worden door diverse factoren. Wij zetten een aantal oorzaken voor u op een rij.

Een verkeerde beweging

De knie gebruiken we de hele dag door, een verkeerde beweging zit daardoor in een klein hoekje. Wanneer u een verkeerde beweging heeft gemaakt, kan de pijn al snel weer afnemen. Echter kan de pijn ook langer aanhouden, raadpleeg in dat geval uw fysiotherapeut of huisarts voor advies. 

Overbelasting

Bent u net gestart met een nieuwe sport, of beweegt u ineens meer of anders dan voorheen? Dan kan het zijn dat uw knie overbelast raakt door de vele nieuwe bewegingen. In dit geval is het belangrijk om voldoende rust te nemen en eventueel pijnstillers in te nemen om de pijn te verminderen. Neemt de kniepijn niet af? Ga dan langs bij een fysiotherapeut of huisarts. 

Slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking ontstaat in de meeste gevallen door een ontsteking in het gewricht wat uitbreidt naar het slijmbeurs, óf door overbelasting van het gewricht. Wanneer u pijn heeft bij het bewegen van uw knie, de knie rood is en warm aanvoelt, is het verstandig om direct contact op te nemen met uw huisarts. 

Meniscus klachten

De meest voorkomende knieklachten onder (top)sporters zijn meniscus klachten. De meniscus zit tussen uw bovenbeen en onderbeen, en zorgt ervoor dat u uw knie soepel kunt bewegen. Wanneer deze beschadigd raakt door bijvoorbeeld een verkeerde beweging, kunt u veel pijn en ongemak ervaren. FysioXpert in Heiloo kijkt tijdens een intakegesprek wat het beste behandelplan is voor uw meniscus klachten. Indien nodig adviseren we u om contact op te nemen met de huisarts. 

Fysiotherapie bij knieklachten

In onze praktijk zijn Roy en Joep de kniespecialisten. Beide hebben ze diverse cursussen gevolgd op het gebied van voorste kruisband revalidatie, onder andere bij Nicky van Melick. Nicky van Melick is gepromoveerd op de revalidatie van voorste kruisbandletsel en ze is auteur van de Nederlandse fysiotherapeutische richtlijn voor revalidatie na een voorste kruisband reconstructie. In onze praktijk revalideren wij uiteraard de voorste kruisband letsels volgens deze richtlijn.

FysioXpert in Heiloo

Wij behandelen uw knieklachten op maat, zodat uw pijn snel vermindert en u uw dagelijkse beweging weer snel kunt oppakken. Neem vrijblijvend contact met ons op, en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen. 

Neem contact op