Een sportfysiotherapeut is een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van sportblessures en het begeleiden tijdens de revalidatie. Onze sportfysiotherapeut weet welke impact sporten heeft op het lichaam en wat er van een lichaam gevraagd wordt.

Sportfysiotherapeut

De behandeling

Afhankelijk van uw persoonlijke sportdoelstellingen gaat de sportfysiotherapeut aan de slag met een gericht lichaamsonderzoek. Vanuit dit onderzoek wordt een behandel- en oefenprogramma op maat gemaakt, zodat u snel en effectief herstelt en weer voluit kunt sporten.

Netwerk Sport

Vanuit het Noord West Ziekenhuis in Alkmaar en Den Helder is er in Noord-Holland Noord het Netwerk Sport opgericht. Netwerk Sport draagt bij aan het ontwikkelen van sportfysiotherapie als specialisatie op het gebied van sportblessures en revalidatie.

Binnen het Netwerk leren de sportfysiotherapeuten van elkaar, zoeken ze vakinhoudelijk afstemming en treden ze in contact met andere professionals in de sportzorg, zoals huisartsen, sportartsen en orthopedisch chirurgen. Hierdoor biedt het Netwerk Sport u als sporter een compleet netwerk van huisartsen, sportfysiotherapeuten, sportartsen en orthopedisch chirurgen die samen de meest optimale behandeling van blessures nastreven. Daarbij bieden zij u heldere informatie over uw behandeling en een duidelijke werkwijze waarbij u als klant centraal staat. Zo ontvangt u als sporter de best mogelijke zorg bij sportblessures.

Sportfysiotherapie bij FysioXpert in Heiloo

Vanuit FysioXpert is sportfysiotherapeut Joep Gökemeijer al vanaf de oprichting van Netwerk Sport betrokken bij het netwerk. Dankzij zijn jarenlange ervaring als sportfysiotherapeut en vele trainingskampen, die hij als sportfysiotherapeut heeft begeleid, is hij degene in onze praktijk die dagelijks met sporters werkt. Samen met Roy van Soest, actief in sportgerelateerde revalidatietraining, biedt FysioXpert in Heiloo uitstekende sportfysiotherapie aan.

Bent u een sporter en heeft u een blessure opgelopen? Loop dan niet te lang met uw klachten rond en neem vandaag nog contact op met onze fysiotherapiepraktijk! Wij helpen u graag bij het behandelen van de blessure en het eventuele revalidatieproces.

Neem contact op